5 tips om een kater te voorkomen!

5 tips om een kater te voorkomen!

De week tussen Kerstmis en Nieuwjaar is dé feestweek van het jaar. Recepties op het werk, feestjes met vrienden, kerstdiners met de familie… De sfeer zit goed, het eten is voortreffelijk en de alcohol vloeit weelderig. Allemaal heel gezellig op het moment van het feestje zelf, maar die kater ´s anderendaags: daar kijk je veel minder naar uit. Uiteraard is de beste manier om een kater te voorkomen: geen alcohol drinken. Heb je toch zin om eens flink door te zakken, dan helpen deze tips om de kater te voorkomen:

VOOR HET FEEST

TIP 1: Leg een stevig bodempje! Hoe meer je eet, hoe langer het duurt voor de effecten van alcohol voelbaar zijn. Dat is een feit. En vet voedsel met veel koolhydraten zijn de beste remedie om een kater te voorkomen. Pizza, pasta en vette vis à volonté dus!

TIP 2: Help je lever! Eet kaas! Vitamine B is cruciaal om een kater te voorkomen. En die vind je in rijke getalen terug in kaas. Je lichaam verbruikt immers veel vitaminen om de alcohol te verwerken. Bovendien vernietigt de alcohol essentiële vitaminen B, waardoor je lichaam moeite heeft te herstellen. Geef die vitamine B dus een boost en eet veel kaas.

TIP 3: Een lepel olijfolie voor het drinken In Mediterrane culturen wordt gezworen bij deze anti-kater-techniek. Het vet in de olijfolie absorbeert de alcohol. Dus als je het aandurft: eet dan een lepel olijfolie voor je naar het feestje gaat!

TIJDENS HET FEEST

TIP 4: Drink selectief Wil je morgen niet uitgeteld op de bank liggen terwijl je de wereld ziet draaien? Hou het dan bij één soort alcohol, vermijd light-drankjes en wees voorzichtig met de champagne en cava!

TIP 5: water bij de wijn Alcohol droogt je lichaam uit en uitdroging is één van de belangrijkste oorzaken van een kater. Hoe meer water je drinkt, des te minder erg je kater zal zijn. En als je water afwisselt met wijn, ligt je drinktempo ook meteen een stuk lager.

Geniet van de feesten! Maar ken je grenzen en vermijd een kater!


© 2016 OudenDijk   |   Over ons   |  Website by: Starring Jane