Verwen je smaakpapillen: met kaas en bier!

Verwen je smaakpapillen: met kaas en bier!

Kaas- en bieravonden zijn hip. En dat vinden wij bij OudenDijk nog niet zo gek. Want kaas en bier zijn allebei heerlijke natuurproducten met een rijk smaakpalet. En ze smaken nóg beter als je ze goed combineert. Hoe vorm je dat perfecte kaas-bierduo? Met welke vuistregels houd je het best rekening? Wij zetten alvast 5 tips op een rij.

  1.  Pilsjes en witbieren combineer je het best met halfzachte kazen en zachte witschimmelkazen.
  2.  Een fris bier van spontane gisting, zoals geuze, smaakt dan weer uitstekend bij verse kaas of geitenkaas
  3. Bij abdij- en trappistenbieren met volle, kruidige smaak eet je het best zachte abdijkazen. Zo houd je het smakenpallet perfect in balans.
  4. De uitgesproken, scherpe smaak van blauwgeaderde kazen komt goed tot zijn recht bij zoete en lichtzure bieren met een subtiele bittere afdronk
  5. Bieren van hoge gisting zijn in het beste gezelschap bij rijpe, belegen kazen zoals OudenDijk Oud en Belegen.

Nog een gouden tip: proef eerst de kaas, dan het biertje en dan opnieuw de kaas. Ook na dat slokje bier moet je de finesses van de kaas nog goed kunnen onderscheiden. Laat het smaken!


© 2016 OudenDijk   |   Over ons   |  Website by: Starring Jane