Vriendinnendag

Vriendinnendag

HET GEHEIM VAN DÉ PERFECTE KAASPLANK

Een goede kaasplank is een kunstwerk op zich. Culinaire verwennerij van de bovenste plank én een lust voor het oog. Je kan zelf naar hartenlust – en eigen smaak – combineren, maar… waar houd je het best rekening mee? OudenDijk zet voor jou 5 tips op een rij:


1. Ga uit van 100 gr kaas per persoon. Tenzij je de kaasplank als hoofdschotel voorziet: dan reken je best 250 gr per persoon.


2. Kies minimum 3 kaassoorten. Het liefst uit dezelfde familie.


3. Kies kazen die qua smaak opbouwen van zacht naar pittig en presenteer ze ook in die volgorde.


4. Het oog wil ook wat. Serveer geen kazen die qua kleur en structuur te veel op elkaar lijken. En decoreer met druiven, noten, geroosterde pijnboompitten, gedroogde vruchten of compotes.


5. Schenk een passend wijntje uit. Zet een gezellig muziekje op. Neem de tijd en geniet ervan!


© 2016 OudenDijk   |   Over ons   |  Website by: Starring Jane