Wetenschappers LOVE kaas

Wetenschappers LOVE kaas

Er zijn maar weinig voedingsmiddelen die zo rijkelijk onderzocht worden als kaas. Wereldwijd verrichten letterlijk duizenden wetenschappers onderzoek naar de effecten van kaas op onze gezondheid. En de resultaten? Die zijn vrijwel altijd positief. We trakteren jou alvast op een overzichtje van de vijf meest spraakmakende kaas-onderzoeken:

1.Is kaas goed voor je tanden?

Ja! Studies geven aan dat kaas eten na de maaltijd gaatjes helpt vermijden. De verklaring hiervoor ligt niet alleen bij calcium. Als we kaas eten, stimuleren we daarmee ook meteen onze speekselproductie. En dat heeft een reinigende werking. Cheese… en lach die tanden bloot! Is kaas even verslavend als cocaïne?

2.Ben jij zelf verslaafd aan kaas?

Dat kan. Dokter Neal Barnard, voorzitter van het Comité Verantwoordelijke Geneeskunde, beweert zelfs dat die kaasverslaving wetenschappelijk te verklaren is. Het melkeiwit caseïne, dat in kaas zit, lijkt qua structuur namelijk op het pijnstillende – en hel verslavende – medicijn morfine. Kaas eten is dus effectief verslavend.

3. Vermindert kaas het risico op kanker?

Kaas kan een rol spelen in het verminderen van je risico op kanker. Nisine, een stof dat voorkomt in zuivelproducten als kaas, kwark en yoghurt, blijkt een effectief middel tegen kanker en “superbugs” (antibiotica-resistente bacteriën). Dat blijkt uit onderzoek van de University of Michigan School of Dentistry (USA).

4. Hebben mensen die veel kaas eten meer kans op overgewicht?

Neen. Integendeel zelfs. Mensen die vaak kaas eten hebben minder kans op overgewicht. Kaas zorgt ervoor dat je stofwisseling sneller gaat werken. Bovendien stimuleren de eiwitten in kaas ook de productie van het hongerstillende hormoon PYY.

5. Vermindert kaas het risico op hart- en vaatziekten?

Ja. Dat ontdekten onderzoekers van de Universiteit van Kopenhagen. Zij bewezen dat kaas wonderen verricht voor je cholesterolgehalte. Wetenschappers bewezen het al vele malen: kaas is goed voor onze gezondheid! En die kaasverslaving nemen we er graag bij.


© 2016 OudenDijk   |   Over ons   |  Website by: Starring Jane