Aardappelgratintaartje met OudenDijk Lactosevrij

Ingrediënten

voor 4 gratintaartjes

  • 250 g bloemige aardappelen
  • 75 g witte selder
  • 1 teentje look
  • 2 dl (soja)room
  • 2 eigelen 
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • 50 g geraspte OudenDijk Lactosevrij (+ 100 g om te gratineren)

voor de garnering

  • 4 gekookte kwarteleitjes
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • een handvol groene kruiden (dille, kervel, bieslook)
  • een kopje gekookte erwten 
  • enkele roze bessen 

dressing

  • 4 eetlepels olijfolie
  • sap van een halve citroen 

Bereiding 

Op zoek naar een recept met dat tikje meer? Feestelijk, maar niet te ingewikkeld. Dan zit je met aardappelgratintaartjes altijd goed.

Verwarm de oven alvast voor op 180°C (hetelucht). Schil de aardappelen en spoel ze.

Rasp de aardappelen en de selder fijn. Voeg de geperste look toe - samen met de room, eigelen, kruiden en 50 gram geraspte kaas.

Meng alle ingrediënten goed onder elkaar en verdeel dit over de vormpjes. Bestrooi de gratins met de geraspte kaas en zet ze 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin kleuren.

Garneer de aardappelgratintaartjes met een handvol gemengde, groene kruiden en enkele erwtjes. Schik er 2 halve kwarteleitjes bij. Kruid met zwarte peper en roze bessen. Lepel er de dressing over. Voel je de feeststemming al?

Recept afdrukken

© 2016 OudenDijk   |   Over ons   |  Website by: Starring Jane