Apero hapjes

Ingrediënten (4 pers.): 


- Plak OudenDijk belegen ± 1 cm dik
- 2 rode uien
- 100 ml rode wijn
- 100 gr rietsuiker
- Snuifje zout
- Zwarte peper
- Geroosterde sesamzaadjes
- Gepelde pistachenootjes fijn gehakt.

Bereiding: 

Snij de rode ui fijn en breng met rode wijn, rietsuiker, zout en peper aan de kook.

Laat minstens een half uurtje koken op zacht vuur tot het vocht bijna volledig is verdampt.

Haal van het vuur en mix fijn. Laat afkoelen tot een lauw mengsel.

Snij de OudenDijk in blokjes, dip ze in de zoete uiensaus en dan in de sesamzaadjes of gehakte pistache nootjes.

 

Tip: je kan ook gebruik maken van kant en klare uienconfituur.

Recept afdrukken

Verwante recepten

© 2016 OudenDijk   |   Over ons   |  Website by: Starring Jane