Appel-kaasroosjes met OudenDijk Lactosevrij

Ingrediënten

voor 12 roosjes

  • 1 pak filodeeg/12 vellen (diepvries)
  • 3 appelen
  • sap van 1 citroen
  • 2 citroengrasstengels (opengesneden)
  • 6 eetlepels rode-vruchtenconfituur
  • 3 plakjes OudenDijk kaas (Light Jong of Lactosevrij)
  • 4 eetlepels maïsolie
  • bloemsuiker

Bereiding

Het ideale hapje om je feestje op te fleuren! Verwarm je oven voor op 180°C (hetelucht) en ontdooi het filodeeg.

Snijd de appel in 4. Verwijder het klokhuis en snijd in fijne plakjes. Doe de plakjes in een kookpot met water – samen met het citroensap en 2 citroengrasstengels. Laat 3 tot 4 minuten koken. Haal ze uit het water en laat afkoelen.

Leg een filodeegvel open, met de langste kant naar je toe en bestrijk met olie. Vouw het vel dubbel naar boven toe. Herhaal. Smeer de lange, smalle strook in met confituur.

Schik de appeltjes dakpansgewijs op het deeg. Leg OudenDijk Light Jong of Lactosevrij kaasreepjes (van 3 mm) onder de appelstukjes. Vouw onderaan 1 cm van het deeg naar boven. Rol aan de zijkant op tot een roosje.

Bestrijk met olie (rondom) en confituur (bovenkant). Bak de roosjes - in een muffinvorm - 20 tot 25 minuten in de oven.

Laat afkoelen en bestrooi met bloemsuiker.

Recept afdrukken

© 2016 OudenDijk   |   Over ons   |  Website by: Starring Jane