Broodsushi met OudenDijk Light Jong

Ingrediënten

de basis

  • 3 sneetjes brood
  • 1 sneetje OudenDijk Light Jong

Mediterraanse vulling

  • rucola
  • 3 kerstomaatjes
  • 1 komkommer
  • peper en zout

Hollandse vulling

  • 1 geraspte wortel
  • 3 zure augurkjes
  • bieslook

voor de saus

  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 theelepel mosterd
  • peper en zout 

Bereiding 

Klinkt “sushi” voor jou als Japans voor “ingewikkeld”? Dit recept bewijst dat lekkere dingen helemaal niet moeilijk hoeven te zijn. Begin alvast met het simpele sausje. Meng gewoon de ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de korsten van het brood. Rol de boterhammen plat met een deegrol en snijd de OudenDijk Light Jong kaas – op de breedte van de boterhammen – in reepjes van 5 mm.

Nu de vulling nog. Rasp de wortel en.... Snijden maar! In dunne schijfjes (kerstomaatjes, augurkjes) en fijne repen (komkommer).

Bestrijk de boterhammen met je saus en beleg de sushi-basis met de mediterraanse of Hollandse beleg-variant. Rol de boterhammen strak op met een bamboematje of plasticfolie.

Wikkel in plasticfolie. Laat rusten in de koelkast. Verwijder de folie vlak voor je de broodsushi serveert.

Snijd de boterham-rol in vier stukjes. En smullen maar!

Recept afdrukken

© 2016 OudenDijk   |   Over ons   |  Website by: Starring Jane