Carpaccio van Sint-Jakobsvruchten met pesto van rucola en huisgedroogde tomaatjes

Ingrediënten: 

  • 12 Verse Sint-Jakobsvruchten
  • Goeie olijfolie
  • 1 limoen
  • Pesto
  • 50 gr OudenDijk Belegen
  • 75 gr rucola
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Olijfolie
  • Peper & zout

 

Tzaziki

  • 1 komkommer geraspt
  • 300 gr Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 fijngehakte teentjes look
  • Peper & zout
  • Citroensap
  • Salsa van appel en rode biet
  • 1 rode biet in blokjes gesneden
  • 1 appel in blokjes gesneden
  • 2 el chardonnay azijn
  • 2 el gembersiroop

Recept afdrukken

Bereiding: 

Snij de Sint-Jakobsvruchten in dunne plakjes. Besprenkel ze met olie en wat limoensap en kruid met fleur de sel en zwarte peper.

Snij de rucola fijn. Pers de teentjes knoflook met een knoflookpers. Meng de rucola, de pijnboompitten, de kaas en de knoflook in een mixer.
Voeg beetje bij beetje de olie toe.

Rasp de komkommer boven een zeef, strooi er zout over en laat 30 minuten goed uitlekken. Druk zoveel mogelijk vocht eruit.

Roer de rasp door de yoghurt en voeg de rest van de ingrediënten toe.

Doe de appel en de rode biet en fijngesneden pijpajuin in een kom en meng de azijn en gembersiroop eronder.

Verwante recepten

© 2016 OudenDijk   |   Over ons   |  Website by: Starring Jane