Cheesy aardappel-biersoep met OudenDijk Lactosevrij

Ingrediënten

voor 6 personen

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui
  • 6 middelgrote aardappelen (500 g geschild)
  • 100 g OudenDijk Lactosevrij
  • 100 ml blond bier
  • 1,5 l groentebouillon
  • 1 teentje look
  • 1 theelepel mosterd
  • peper en zout
  • Provençaalse kruiden 

voor de garnering

  • 1 plakje kaas (in snippers)
  • preischeuten
  • krokant gebakken ham

Bereiding 

Er bestaat geen lekkerdere, gezondere en snellere maaltijdsoep dan deze. Een instant opkikker op koudere dagen!

Schil de ui en snijd in ringen. Pers het teentje look. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine blokjes. Zij gaan meteen heerlijk blenden met de bittere smaak van het blonde bier.

Stoof de ui glazig aan in de olijfolie. Kruid met peper, zout, Provençaalse kruiden en de look.

Voeg de aardappelblokjes toe. Bak ze even aan. Blus met het bier en de bouillon. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Voeg de mosterd en de kaas toe. En mix!

Proef en kruid indien nodig bij met peper en zout. Werk de soep af met snippers kaas en preischeuten.

Recept afdrukken

© 2016 OudenDijk   |   Over ons   |  Website by: Starring Jane