Garnaalkroketten

Ingrediënten: 

- 100 g OudenDijk Belegen
- 
0,5 kg gepelde garnalen
- 125 gr boter
- 300 gr bloem
- 1,5 ei
- 0,5 l visbouillon
- 0,25 l room
- 1,5 eiwit
- Paneermeel
- Citroen
- Peterselie
- Peper & zout

 

Recept afdrukken

Bereiding: 

Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer geleidelijk de bouillon eronder tot een dik maar lopend deeg.

Kruid met peper en zout. Meng de kaas eronder en voeg het anderhalve ei toe. Meng tot het deeg niet meer kleverig is.

Neem de pot van het vuur en roer de room erin. Meng er daarna voorzichtig de garnalen onder.


Rol het deeg uit en zet het een nacht in de koelkast.

Maak kroketten van het deeg en wentel die eerst in losgeklopt eiwit, daarna in paneermeel. Laat opnieuw enkele uren rusten.


Bak de kroketten twee minuten in heet frituurvet. Leg op een bord versierd met citroen en stukjes gefrituurde peterselie.

Verwante recepten

© 2016 OudenDijk   |   Over ons   |  Website by: Starring Jane