Groenten & pasta alla carbonara met OudenDijk Light Belegen

Ingrediënten

voor 2 personen

• 1 eetlepel olijfolie

• 150 g linguine

• 1 courgette

• 2 dikke wortelen

• een stuk knolselder

• 1 ui

• 1 teentje look

• 4 eieren

• 125 g OudenDijk Light Belegen (geraspt)

• 125 g spekblokjes

 

Voor de garnering

• bieslook

• extra geraspte kaas

 

Bereiding

Ben je een echte pasta lover? Probeer dan deze gezonde variant uit. Wedden dat

je valt voor zijn zoute “bite”?

Breng water met zout aan de kook voor de pasta. Snipper de ui. Pers een teentje

look. Doe de olie in een pan. Bak de ui aan. Voeg de look toe. En bak de spekblokjes

knapperig.

Was de courgette, wortelen en selder. Snijd alle groenten in slierten. Bak ze mee

in de pan met de spekblokjes.

Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking. Giet de pasta af en vang

2 dl kookvocht op. Meng dit onder de groenten.

Schep de pasta bij de groenten in de pan. Klop 4 eieren los met de OudenDijk Light

Belegen geraspte kaas. Meng dit onder de pasta. Kruid met peper en zout.

Recept afdrukken

© 2016 OudenDijk   |   Over ons   |  Website by: Starring Jane