Kaaskoekjes met OudenDijk Light Belegen

Ingrediënten

voor 24 kaaskoekjes

  • 100 g zelfrijzende bloem
  • 100 g boter
  • 100 g OudenDijk Light Belegen
  • cayennepeper
  • zwarte peper
  • selderijzout
  • provençaalse kruiden
  • citroensap 

 

Bereiding

Verwarm de oven alvast voor op 180°C (hetelucht) en haal de OudenDijk Light Belegen kaas uit de koelkast. Want zoals met de meeste, heerlijke dingen in het leven, begint ook dit verhaal met.... OudenDijk. 

Rasp de kaas. Meng met de bloem en de boter. Voeg de kruiden toe. En kneden maar! Op een recordtijd meng je alles goed door elkaar. 

Rol het kaasmengsel op tot een worstje. Wikkel in plasticfolie en laat het opstijven in de koelkast of de diepvries. 

Snijd plakjes van 3 mm van de worst. Leg deze plakjes - met voldoende afstand - van elkaar op een bakplaat met bakpapier. 

Baking time! Stop de kaaskoekjes 15 minuten in de oven, tot ze lekker goudbruin zijn. Laat ze afkoelen en krokant worden op een rooster.

Recept afdrukken

© 2016 OudenDijk   |   Over ons   |  Website by: Starring Jane