Love Pizza!

INGREDIËNTEN

• Beleg
- Oude OudenDijk of jong belegen
- 200 ml passata / gezeefde tomaten
- 1 groene paprika
- 4-5 champignons
- 125 gram cherrytomaatjes
- 1 klein blikje maïs
- 1 bol mozzarella
- 100 gram geraspte belegen OudenDijk
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde tijm
- peper en zout

• Deeg
- 350 gram patent bloem
- 200 ml lauwwarm water
- 7 gram droge gist
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel fijne suiker3 eetlepels olijfolie

Recept afdrukken

Bereiding: 

 
Meng alle ingrediënten voor het deeg met elkaar en laat even rijzen gedurende 10-20 minuten. Verwarm de oven voor op 220º en bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol het deeg uit zodat deze ongeveer twee A4 papieren bedekt en 3-4mm dik is. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hier het deeg bovenop.

Snij met een mes een hart uit het deeg en rol het overige deeg opnieuw uit tot een kleine ronde pizza als extraatje. Smeer het deeg in met de gezeefde tomaten en kruid het geheel met peper, zout, oregano en basilicum. Halveer de cherrytomaatjes en schik ze over het deeg

 Verwijder de zaadlijst uit de paprika en snij de paprika in dunne reepjes. Giet de mais af, snij de champignons en mozzarella in plakjes. Schik de paprika, mais en champignons over het deeg. 

Werk de pizza af met de tijm, mozzarella en geraspte kaas en plaats het geheel in de oven voor 18-22 minuten op 220º en dien warm op. Smakelijk!!

Verwante recepten

© 2016 OudenDijk   |   Over ons   |  Website by: Starring Jane