Risotto met OudenDijk, spinazie en zongedroogde tomaten

Er bestaat geen lekkerdere vleesvervanger dan kaas. Dat bewijst dit recept als geen ander. Wedden dat deze risotto bij jouw huisgenoten in de smaak valt?

Ingrediƫnten

  • 175 gram OudenDijk (35+)
  • 300 gram risottorijst
  • 200 gram verse spinazie
  • 130 gram zongedroogde tomaten
  • 65 gram pijnboompitten
  • 1100 ml kipbouillon
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Handvol verse basilicum
  • Peper en zout

Bereiding

  • Snijd de knoflook fijn, snipper de ui en rasp de OudenDijk kaas
  • Verhit de olijfolie in de pan. Fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten
  • Doe de rijst erbij en bak 2 minuten mee tot de korrels glazig zijn.
  • Voeg de helft van de kipbouillon beetje bij beetje toe en roer tot alle bouillon is opgenomen. Herhaal dit met de rest van de bouillon tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • Snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes en snijd de verse spinazie fijn. Voeg dit groentenmengsel na ongeveer 15 minuten aan de risotto toe.
  • Controleer of de rijst mooi gaar is voor je de pan van het vuur neemt
  • Roer vervolgens geraspte kaas en geroosterde pijnboompitten door de risotto.
  • Breng op smaak met zou en peper.
  • Garneer met verse basilicum.
  • Smakelijk!

Recept afdrukken

© 2016 OudenDijk   |   Over ons   |  Website by: Starring Jane