Taco met pittige kaas-chorizovulling met OudenDijk Lactosevrij

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 8 tacoschuitjes of hoorntjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui
  • 100 g chorizo 
  • 1 rode puntpaprika
  • 3 tomaten
  • 100 g bonen
  • 2 lente-uitjes
  • 125 g geraspte OudenDijk Lactosevrij
  • 1/2 jalapeñopeper
  • 1 theelepel oregano 
  • peper en zout 

voor de guacamole

  • 1 avocado
  • sap van 1/2 limoen
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 jalapeñopeper
  • een handvol verse koriander 
  • zout 

Bereiding

Tover de zon op je bord met deze Mexicaanse taco! Verwarm de oven alvast voor op 180°C en voel de temperaturen stijgen.

Snipper de ui fijn. Snijd in blokjes (tomaten, paprika en chorizo) en fijne repen (lente-uitjes).

Verwarm de olie in een pan. Stoof de ui. Voeg de paprika en chorizo toe. Kruid met peper, zout en oregano. Doe de tomaatblokjes in de pan en verwarm tot het vocht verdampt is. Voeg nu de bonen en de lente-uitjes toe. Schep dit mengsel in de tacoschuitjes. En bestrooi rijkelijk met OudenDijk Lactosevrij kaas.

Zet je taco ́s 6 tot 8 minuten onder de grill tot de OudenDijk Lactosevrij kaas gesmolten is. Maak intussen de guacamole.

Schil de avocado. Snijd in stukken en plet grof met een vork. Snipper de ui. Snijd de koriander en hak het pepertje millimeterfijn. Mengen maar! Breng op smaak met limoensap en zout.

Recept afdrukken

© 2016 OudenDijk   |   Over ons   |  Website by: Starring Jane