Blije koeien

Koeien zijn graasdieren. Zij doen niets liever dan grazen en rusten in de wei. Koeien die veel tijd in de weide doorbrengen, zijn niet alleen gezonder en leveren lekkerdere melk. Ze zitten ook lekkerder in hun vel. Bij OudenDijk hebben we een speciaal koeien-kompas om dat gedrag in kaart te brengen en op te volgen.

OudenDijk maakt deel uit van CONO Kaasmakers. De eerste zuivelcoöperatie in Nederland die haar boeren een premie gaf voor weidegang. Onze koeien grazen elk jaar gemiddeld 180 dagen op de weide. Daar worden zij ontzettend blij van. De boeren worden voor een betere zorg ook beter betaald. En wij genieten van de onovertroffen smaak van verse weidemelk. Wist je trouwens dat diezelfde melk ook door Ben & Jerry´s gebruikt wordt voor hun ijs?

OudenDijk participeert actief in het Caring-Dairy-programma van CONO Kaasmakers en Ben & Jerry´s. Blije koeien, blije boeren en een blije aarde: daar geloven wij in. We zijn vastbesloten om de hele keten van koe tot kaas ook in de toekomst verder te verduurzamen.

Andere blogberichten

1

Kaas, de king van de brooddoos!

Bekijk
2

Zuivel in de Schijf van Vijf

Bekijk
3

Wat geeft OudenDijk Graskaas Primeur haar unieke smaak?

Bekijk
4

Betekent een lactose-intolerantie nooit meer kaas?

Bekijk
5

Onderzoek bewijst: wijn smaakt beter met kaas!

Bekijk
6

Blije koeien, blije boeren, blije aarde!

Bekijk