CHEESE! En lach je tanden bloot!

Wist je dat kaas je tanden beschermt tegen gaatjes? Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat kaas zuren neutraliseert. Het kaasvet werkt als een waterafstotend, extra beschermlaagje op de tanden. En het positieve effect van kaas op onze mondgezondheid is zelfs nog groter, want de vitamine A in kaas bevordert ook de celvernieuwing die belangrijk is voor een gezond tandvlees.

Kaas is goed voor ons gebit. Met calcium, fosfaat en caseïne bevat kaas immers alle bouwstenen van het tandglazuur. Onderzoekers raden aan om een plakje kaas te eten nadat we iets zoets of zuurs gegeten hebben. Dat helpt om onze voedingszuren te neutraliseren. De wat zoutere, oudere kazen zijn de absolute luxe-verwennerij voor onze tanden.

Eigenlijk is het dus nog niet zo gek dat die Fransen na de maaltijd een kaasdessert verkiezen boven een zoet nagerecht.

Andere blogberichten

1

Kaas, de king van de brooddoos!

Bekijk
2

Zuivel in de Schijf van Vijf

Bekijk
3

Wat geeft OudenDijk Graskaas Primeur haar unieke smaak?

Bekijk
4

Betekent een lactose-intolerantie nooit meer kaas?

Bekijk
5

Onderzoek bewijst: wijn smaakt beter met kaas!

Bekijk
6

Blije koeien, blije boeren, blije aarde!

Bekijk