Combineer kaas met… Chocolade!

Vergeet kaas en ham, aardbeien en slagroom, of champagne en kaviaar. De allernieuwste trend in foodpairing is… kaas met chocolade. Een gedurfde combinatie. En een onverwacht smaakbommetje.

Hoe vreemd de combinatie op het eerste gezicht ook lijkt, kaas en chocolade hebben veel meer met elkaar gemeen dan je zou denken. Rijk van smaak, robuust, romig of vol: beide lekkernijen worden vaak op eenzelfde manier omschreven. En de foodpairing.com-website van de Huffington Post becijferde nu ook wetenschappelijk dat chocolade en kaas een match made in heaven is. Als je de hartige smaak van kaas combineert met het diepe, bittere aroma van donkere chocolade, gaan je smaakpapillen spontaan aan het feesten.

Nog niet overtuigd? Test het dan zelf uit. Het is een experiment dat niet kan mis gaan. Combineer parmesaanse kaas met zwarte chocolade, Gruyère met melkchocolade en OudenDijk met caramel-chocola. Om duimen en vingers van af te likken!

Benieuwd naar andere, originele smaakcombinaties met OudenDijk? Surf dan naar foodpairing.com en laat het smaken!

Andere blogberichten

1

Kaas, de king van de brooddoos!

Bekijk
2

Zuivel in de Schijf van Vijf

Bekijk
3

Wat geeft OudenDijk Graskaas Primeur haar unieke smaak?

Bekijk
4

Betekent een lactose-intolerantie nooit meer kaas?

Bekijk
5

Onderzoek bewijst: wijn smaakt beter met kaas!

Bekijk
6

Blije koeien, blije boeren, blije aarde!

Bekijk