Eenvoudige aperitiefhapjes? Cheese please!

Met aperitiefhapjes kan je scoren. Zelfs zonder de perfecte krul in een komkommer te leggen. Bespaar jezelf een hoop werk en geknoei. Ga gewoon voor kaas! Want ook met een simpel kaasblokje kan je je gasten verrassen. 

Het ideale koude aperitiefhapje is… 

Wat heeft smaak, karakter en is veelzijdig, zonder dat je het hoeft op te warmen? Juist ja, kaas! Frisse kaashapjes hebben niks dan voordelen. 

Een koud kunstje 

Kaashapjes zijn snel en gemakkelijk. Geen gedoe met de oven, geen eindeloos snijwerk én weinig afval. Met blokjes OudenDijk Oud, zongedroogde tomaten en kruiden maak je bijvoorbeeld een heerlijke dip. Weinig werk en succes gegarandeerd! 

 TIP: Video Hippe dip in 20 seconden

Een festijn met bier en wijn

Net zo belangrijk als de hapjes, zijn de drankjes. Als je voor kaashapjes gaat, kan je eens iets anders serveren dan cava. Een glas Chardonnay of Pinot Noir past perfect bij zowat elke kaassoort.  

Liever wat gewaagder? Bied je gasten dan een biertje aan. Knoop alvast de volgende mantra in je oren: hoe lichter de kaas, hoe lichter het bier. En omgekeerd natuurlijk. Bij een straffe kaas hoort bier met een complex aroma. Zo is er voor ieder wat wils. 

Een kaasplank, altijd plezant 

Kaas is niet alleen lekker als aperitiefEen kaasplank kan je ook perfect serveren als maaltijd. Dan hoef je niet te koken en kan je gezellig bij je gasten aan tafel blijven zitten. Nog een voordeel: het eten zal niet koud worden terwijl je je gasten imponeert met je kennis over wijn, bier en kaas!  

Geen kaasplank zonder OudenDijk! 

Op een kaasplank is het belangrijk om sterke smaken af te wisselen met zachtere smaken eom met de zachtste te beginnen. Anders proef je die niet meer. Net zoals bij wijn. Niet voor niets zitten er zowel pittige áls milde kazen in het OudenDijk assortiment.  

OudenDijk Jong smaakt bijvoorbeeld vol, fris en fleurig. OudenDijk Millennium, onze overjaarse kaas, is dan weer karaktervol. En OudenDijk Light is minder vet, maar bevat nog steeds al het goede van zuivel. Net als onze lactosevrije kaas. Iedereen kan dus meegenieten! 

Kaas juist serveren: 4 tips 

 Nu je weet wat je kan serveren, is het gewoon kwestie van dat juist te doen. Vermijd deze 4 veelgemaakte fouten en ga voor de perfecte final touch! 

1. Serveer kaas niet té koud  

Haal kaas een half uur tot een uur op voorhand uit de koelkast. Zo komen de smaken beter tot hun recht.  

2. Bewaar kaas niet op een te lage temperatuur 

Want dan kunnen er veel smaakstoffen verloren gaan. De beste plek om kaas te bewaren, is de groentelade van de koelkast. 

3. Overdrijf niet met je selectie  

Op een kaasplank serveer je best kazen uit de verschillende kaasfamilies. Met 6 à 7 verschillende soorten zorg je al voor een boeiende smaakervaring. Zo’n 200 tot 250 gram per persoon is voldoende.  

4. Vergeet de presentatie niet 

Kaas vraagt weinig werk, dus heb je alle tijd voor de presentatie. Wat vind je bijvoorbeeld van dit keitof kaasbordje? 

TIP: Video Keitof kaasbordje 

Serveren maar! 

Ander blogbericht lezen?

Kaas, de king van de brooddoos!

Bekijk

Zuivel in de Schijf van Vijf

Bekijk

Wat geeft OudenDijk Graskaas Primeur haar unieke smaak?

Bekijk

Betekent een lactose-intolerantie nooit meer kaas?

Bekijk

Onderzoek bewijst: wijn smaakt beter met kaas!

Bekijk

Blije koeien, blije boeren, blije aarde!

Bekijk