Kaas beschermt tegen diabetes type 2

Onderzoekers van de European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC) hebben ontdekt dat regelmatig kaas eten de kans op diabetes type 2 met maar liefst 12 procent verkleint. Dat meldde de Britse krant Daily Express.


EPIC onderzocht in tien Europese landen bij ruim een half miljoen inwoners de relatie tussen eetgewoonten en het ontstaan van ziekten. Uit deze studie bleek duidelijk dat kaas het ontstaan van diabetes type 2 drastisch verkleint. Kaasliefhebbers die dagelijks 55 gram kaas aten, liepen namelijk minder kans om ziek te worden dan mensen die zelden kaas aten.


Deze resultaten zijn opmerkelijk omdat de verzadigde vetzuren in kaas in het verleden vaak gelinkt werden aan diabetes en andere hart- en vaatziekten. Uit dit onderzoek blijkt nu de specifieke vetzuren die kaas bevat, anders dan andere melkproducten, het lichaam net beschermt tegen deze ziekten.

Andere blogberichten

1

Kaas, de king van de brooddoos!

Bekijk
2

Zuivel in de Schijf van Vijf

Bekijk
3

Wat geeft OudenDijk Graskaas Primeur haar unieke smaak?

Bekijk
4

Betekent een lactose-intolerantie nooit meer kaas?

Bekijk
5

Onderzoek bewijst: wijn smaakt beter met kaas!

Bekijk
6

Blije koeien, blije boeren, blije aarde!

Bekijk