Kaas, de king van de brooddoos!

Op zoek naar inspiratie om elke dag een gezonde brooddoos te vullen? Zonder veel gedoe en toch lekker? Dan mag kaas zeker niet ontbreken. Ontdek hier waarom.

Een lunch voor op school, op ’t werk of op de campus? Kaas is de baas!

Met kaas als beleg kan je eindeloos variëren. Alle broodsoorten, bagels, wraps, groenten, fruit, noten,… combineer je makkelijk met kaas. En er zijn nog meer redenen om voor kaas te kiezen. We sommen hier de belangrijkste voor je op.

Reden 1: Kaas kan makkelijk bewaard worden

Kaas hoeft niet de hele dag in de koelkast te liggen. Handig als er geen in de buurt is. Wist je trouwens dat je makkelijk ’s avonds een brooddoos met kaas kan maken? Je steekt ze gewoon in de diepvries en haalt ze er bij vertrek terug uit. Zo ontdooit je lunch in de voormiddag en begint ze niet te zweten. En jij ook niet, in je race tegen de ochtendklok.

Beleg voor alle emergencheese!

Oudendijk kaas kan je ongeopend 2 maanden in de diepvries bewaren en tot 3 weken na opening in de koelkast. Ideaal beleg om altijd in huis te hebben.

Reden 2: Kaas is een vitamine- en calciumbommetje

Ons lichaam heeft elke dag vitamine B en calcium nodig. Of je nu jong of oud bent. En die zitten in kaas. Ze gaan bijvoorbeeld vermoeidheid tegen en verbeteren je weerstand en concentratievermogen. Kaas helpt ook om je energiepeil in balans te houden, zodat je geen dipjes krijgt. Kaas is dus hét onmisbare ingrediënt van een gezonde brooddoos!

Reden 3: Kaas beschermt tegen gaatjes

Gaatjes zijn leuk in kaas, maar niet in je tanden., versterk je je tandglazuur. Ja, ook kaas met gaten is goed.? Kaas beschermt je tanden tegen het inwerken van zuren. De vitamine A in kaas zorgt dan weer voor gezond tandvlees.

Waarom Oudendijk als beleg op je boterham?

Oudendijk bevat al het goede van kaas, maar is lekker a-typisch. Oudendijk-typisch. Misschien komt het door de rijke geschiedenis, de ambachtelijke bereiding of de blije koeien. Er zijn 101 redenen om Oudendijk een ereplaats te geven in je lunchbox.

Reden 1: Zachte smaak

Oudendijk heeft een zachte, smeuïge smaak. Hierdoor lusten zowel kleine als grote rakkers onze kaas. Hoe dat komt? Onze koeien grazen altijd buiten in de Noord-Hollandse polders. Door het sappige gras en de zilte zeelucht is hun melk zacht en zoet. En dat maakt onze kaas zo smeuïg.

Reden 2: Gemaakt met respect

Onze kaas wordt gemaakt met respect voor tradities, voor de natuur én voor de koeien. En dat proef je gewoon.

Reden 3: Lunch ideetjes genoeg

Oudendijk verveelt nooit. Je kan kiezen uit blokjes of sneetjes in verschillende smaakvarianten: Jong, Oud, Belegen, Millennium, Light en Lactosevrij. Niet alleen als beleg op je boterham, maar ook op wraps, bagels, wafels, … en in een lunchsalade. Je vindt genoeg zotte recepten op Oudendijk.be

Tip voor de leukste lunch

Oudendijk - recepten - broodsushi

Broodsushi met Oudendijk Light Jong

Vergeet Oudendijk niet op je boodschappenlijstje te zetten

Gezond, lekker, makkelijk, snel klaar, lang houdbaar en genoeg variatie. Alles wat je nodig hebt om elke dag een gezonde brooddoos klaar te maken. Tenminste als je Oudendijk niet vergeet mee te brengen van de winkel. Check!

Ander blogbericht lezen?

Eenvoudige aperitiefhapjes? Cheese please!

Bekijk

Zuivel in de Schijf van Vijf

Bekijk

Wat geeft OudenDijk Graskaas Primeur haar unieke smaak?

Bekijk

Betekent een lactose-intolerantie nooit meer kaas?

Bekijk

Onderzoek bewijst: wijn smaakt beter met kaas!

Bekijk

Blije koeien, blije boeren, blije aarde!

Bekijk