Kaas en … thee?

Foodpairing met kaas en thee: het klinkt ongewoon, maar wie zich eraan waagt zal aangenaam verrast worden. Vooral witte theeën gaan zeer goed samen met een lekker kaasplankje. De warmte van de thee verzacht de hardheid van de kaas waardoor de smaken beter tot hun recht komen. Omgekeerd geldt dat een harde thee, zoals zwarte thee, milde kazen krachtiger maakt.

Kies voor een losse thee van goede kwaliteit en dus niet voor builtjes. Net als onze kazen wordt losse thee met de grootste zorgzaamheid bereid. Een geslaagde combinatie voor échte fijnproevers!

Andere blogberichten

1

Kaas, de king van de brooddoos!

Bekijk
2

Zuivel in de Schijf van Vijf

Bekijk
3

Wat geeft OudenDijk Graskaas Primeur haar unieke smaak?

Bekijk
4

Betekent een lactose-intolerantie nooit meer kaas?

Bekijk
5

Onderzoek bewijst: wijn smaakt beter met kaas!

Bekijk
6

Blije koeien, blije boeren, blije aarde!

Bekijk