Kaasplank voor winnaars

Een goede kaasplank samenstellen begint allereerst met het kiezen van de juiste kazen. Bescheiden blijven is de boodschap: overdrijf niet door je gasten te overdonderen met tientallen kazen. Ga voor een beperkte, doch slimme selectie. Laat je inspireren door ons mooie assortiment.

Hoewel kaas de hoofdrol speelt op de kaasplank, mogen we ook de bijrollen niet vergeten. Ook aan garnituren moet je voldoende aandacht schenken, wil je van je kaas- en wijnavond een topper maken. Naast dadels, gedroogde vruchten, druiven en diverse broodsoorten bevelen wij je graag enkele bijgerechten aan die van iedere kaasplank een knaller maken:

  • Krentenbrood: rooster wat rozijnenbrood en je hebt een heerlijk knapperige snack die de smaak van de kazen complimenteert.
  • Vijgenhoning: je leest het goed, snijd een vijg in kleine stukjes en roer deze door biohoning.
  • Perenchutney: mangochutney ken je wellicht, maar ook perenchutney gaat uitstekend bij een kaasplank.

Schil de peren, doe er wat sinaasappelzeste bij, wat steranijs en kaneel voor een pittige toets. Even laten pruttelen en klaar is kaas!

Andere blogberichten

1

Kaas, de king van de brooddoos!

Bekijk
2

Zuivel in de Schijf van Vijf

Bekijk
3

Wat geeft OudenDijk Graskaas Primeur haar unieke smaak?

Bekijk
4

Betekent een lactose-intolerantie nooit meer kaas?

Bekijk
5

Onderzoek bewijst: wijn smaakt beter met kaas!

Bekijk
6

Blije koeien, blije boeren, blije aarde!

Bekijk