Last van hooikoorts? Jonge kaas helpt!

Heb je in de lente en de zomer vaak last van een verstopte neus, tranende ogen of niesbuien? Laat je die boswandeling, die gezellige picknick of dat glaasje wijn op een terras liever aan jou voorbij gaan, omdat je rode ogen en loopneus in de weg zitten? Dan heb jij waarschijnlijk ook last van hooikoorts.

Laat hooikoorts jouw lente en zomer niet vergallen. Met een paar eenvoudige aanpassingen in jouw voeding kan je deze klachten een halt toeroepen. Geniet van het mooie weer met open neus, mond én ogen!

Hooikoorts is een allergische ontstekingsreactie op de slijmvliezen. Dit wordt veroorzaakt door het stuifmeel van pollen, bomen, planten en grassen die het afweersysteem triggeren. Sommige voedingsmiddelen maken die irritatie nog erger. Alcohol, chocolade, koffie, noten en gefermenteerde sojaproducten laat je beter even aan de kant staan. Dat geldt trouwens ook voor tomaten, aubergines, paprika, pepers en aardappelen. Voedingsmiddelen die arm zijn aan ‘histamine’ hebben dan weer een heilzaam effect. Appelen, peren, witte vis, sperziebonen en jonge kaas doen wonderen!

Andere blogberichten

1

Kaas, de king van de brooddoos!

Bekijk
2

Zuivel in de Schijf van Vijf

Bekijk
3

Wat geeft OudenDijk Graskaas Primeur haar unieke smaak?

Bekijk
4

Betekent een lactose-intolerantie nooit meer kaas?

Bekijk
5

Onderzoek bewijst: wijn smaakt beter met kaas!

Bekijk
6

Blije koeien, blije boeren, blije aarde!

Bekijk