Smaakpapillen op reis door Europa

De zon op je rug, de wind door je haar en nieuwe smaaksensaties ontdekken. Zo proeft vakantie! Maar ook als je thuis blijft, kan jij je smaakpapillen het continent rond sturen. Ontdek deze heerlijke kazen en trakteer jezelf op een instant vakantiegevoel!

De zomer is het allerbeste moment om de volgende kazen te ontdekken. Hoewel ze het hele jaar door verkrijgbaar zijn, smaken ze dit seizoen beter dan ooit:

• Tomme de Savoie: in deze halfharde kaas proef je de natuurlijke pracht van de Franse Alpen. Gespecialiseerde kaasmakers bereiden de Tomme met rauwe koemelk en immens veel liefde voor hun vak. In zijn grijze korst schuilt een lichtgele smaaksensatie die nog lang op je tong blijft nazinderen. En je kan er naar hartenlust van smullen, want de Tomme de Savoie is een relatief magere kaassoort die gemaakt van magere melk.

• Mahón is een traditionele kaas van het Spaanse eiland Menorca. Aan de rauwe of gepasteuriseerde koemelk mag maximum 5% schapenmelk toegevoegd worden. Het heerlijke gele goud in de vorm van een kussen proeft zacht in de mond. Heerlijk bij het aperitief, samen met olijven.

• Brin d´Amor is de lekkerste schapenkaas van Corsica. Fris en een tikje zuur. Met een korstje van contrasterende warme kruiden als rozemarijn en jeneverbessen. Pure verwennerij die smelt op je tong. Brin d´Amor wordt uitsluitend handmatig geproduceerd, en dat proef je.

• Eén hapje Burrata en een mens waant zich spontaan in het zuidelijkste stukje Italië. Vergeet de mascarpone, de Pecorino, de Gorgonzola, de Ricotta en de Mozzarella. Eenmaal je de Burrata geproefd heb, ben je er je leven lang aan verknocht. De kaas wordt gemaakt van èchte buffelmelk Het is een klassieke mozzarella aan de buitenkant met een boterachtige room aan de binnenkant. Goddelijk lekker! Meer dan het proberen waard!

De beste Nederlandse kaas blijft uiteraad OudenDijk!

Andere blogberichten

1

Kaas, de king van de brooddoos!

Bekijk
2

Zuivel in de Schijf van Vijf

Bekijk
3

Wat geeft OudenDijk Graskaas Primeur haar unieke smaak?

Bekijk
4

Betekent een lactose-intolerantie nooit meer kaas?

Bekijk
5

Onderzoek bewijst: wijn smaakt beter met kaas!

Bekijk
6

Blije koeien, blije boeren, blije aarde!

Bekijk