Zuivel in de Schijf van Vijf

Hoe kan je zo gezond, betaalbaar en duurzaam mogelijk eten? Om consumenten daarover goed te adviseren, ontwikkelde het Wereld Natuurfonds (WNF) de duurzame Schijf van Vijf. Als je volgens de principes van deze schijf eet, belast je het milieu met een kwart minder. Omdat zuivel zo rijk is aan voedingsstoffen, kreeg het – samen met vis, peulvruchten, vlees, noten en eieren – een mooie plek in dit duurzame voedingspatroon.

Melkveehouders en de zuivelindustrie zetten zich steeds meer in voor een duurzame zuivelproductie. CONO Kaasmakers neemt in dit verhaal vaak het voortouw. Onze ambitie is een klimaatneutraal ontwikkelingsproces, waarin de hele keten – van melkveebedrijf tot kaasfabriek – in haar eigen energiebehoefte kan voorzien. Om dat te realiseren, investeren we in biomassa, wind- en zonne-energie.

Ook op het gebied van dierenwelzijn en diergezondheid nemen we heel wat initiatieven. Want blije koeien geven de lekkerste melk. Daar zijn wij van overtuigd. Wij houden onze koeien gezond, en stimuleren als geen ander de weidegang.

Ander blogbericht lezen?

Eenvoudige aperitiefhapjes? Cheese please!

Bekijk

Kaas, de king van de brooddoos!

Bekijk

Wat geeft OudenDijk Graskaas Primeur haar unieke smaak?

Bekijk

Betekent een lactose-intolerantie nooit meer kaas?

Bekijk

Onderzoek bewijst: wijn smaakt beter met kaas!

Bekijk

Blije koeien, blije boeren, blije aarde!

Bekijk