Aardappelgratintaartje met OudenDijk Lactosevrij

-
4 personen
+

Ingrediënten

Bloemige aardappelen 250 g
Witte selder 75 g
Look 1 teentje
(Soja)room 2 dl
Eieren 2
Nootmuskaat
Peper en zout
Geraspte OudenDijk Lactosevrij 150 g

Voor de garnering

Gekookte kwarteleitjes 4
Gerookte zalm 4 plakjes
Groene kruiden (dille, kervel, bieslook) Handvol
Gekookte erwten Kopje
Roze bessen
Olijfolie 4 eetlepels
Citroen 1/2

Bereiding

Op zoek naar een recept met dat tikje meer? Feestelijk, maar niet te ingewikkeld. Dan zit je met aardappelgratintaartjes altijd goed.

  1. Verwarm de oven alvast voor op 180°C (hetelucht). Schil de aardappelen en spoel ze.
  2. Rasp de aardappelen en de selder fijn. Voeg de geperste look toe - samen met de room, eigelen, kruiden en 50 gram geraspte kaas.
  3. Meng alle ingrediënten goed onder elkaar en verdeel dit over de vormpjes. Bestrooi de gratins met de geraspte kaas en zet ze 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin kleuren.
  4. Garneer de aardappelgratintaartjes met een handvol gemengde, groene kruiden en enkele erwtjes. Schik er 2 halve kwarteleitjes bij. Kruid met zwarte peper en roze bessen. Lepel er de dressing over. Voel je de feeststemming al?

Ander recept uitproberen

1

Groenten & pasta alla carbonara met OudenDijk Light Belegen

Bekijk
2

Kaassalade met OudenDijk Light Jong & Belegen

Bekijk
3

Taco met pittige kaas-chorizovulling met OudenDijk Lactosevrij

Bekijk
4

Kaaskoekjes met OudenDijk Light Belegen

Bekijk
5

Pizzawafel met OudenDijk Light Jong & Belegen

Bekijk
6

Gemarineerde kaas met OudenDijk Lactosevrij

Bekijk