Appel-kaasroosjes met OudenDijk Lactosevrij

-
4 personen
+

Ingrediënten

Filodeeg 12 vellen
Appelen 3
Citroen 1
Citroengrasstengels 2
Rode-vruchtenconfituur 6 eetlepels
OudenDijk kaas (Light Jong of Lactosevrij) 3 plakjes
Maïsolie 4 eetlepels
Bloemsuiker

Bereiding

Het ideale hapje om je feestje op te fleuren!

  1. Verwarm je oven voor op 180°C (hetelucht) en ontdooi het filodeeg.
  2. Snijd de appel in 4. Verwijder het klokhuis en snijd in fijne plakjes. Doe de plakjes in een kookpot met water – samen met het citroensap en 2 citroengrasstengels. Laat 3 tot 4 minuten koken. Haal ze uit het water en laat afkoelen.
  3. Leg een filodeegvel open, met de langste kant naar je toe en bestrijk met olie. Vouw het vel dubbel naar boven toe. Herhaal. Smeer de lange, smalle strook in met confituur.
  4. Schik de appeltjes dakpansgewijs op het deeg. Leg OudenDijk Light Jong of Lactosevrij kaasreepjes (van 3 mm) onder de appelstukjes. Vouw onderaan 1 cm van het deeg naar boven. Rol aan de zijkant op tot een roosje.
  5. Bestrijk met olie (rondom) en confituur (bovenkant). Bak de roosjes - in een muffinvorm - 20 tot 25 minuten in de oven.
  6. Laat afkoelen en bestrooi met bloemsuiker.

Ander recept uitproberen

1

Groenten & pasta alla carbonara met OudenDijk Light Belegen

Bekijk
2

Kaassalade met OudenDijk Light Jong & Belegen

Bekijk
3

Taco met pittige kaas-chorizovulling met OudenDijk Lactosevrij

Bekijk
4

Kaaskoekjes met OudenDijk Light Belegen

Bekijk
5

Pizzawafel met OudenDijk Light Jong & Belegen

Bekijk
6

Aardappelgratintaartje met OudenDijk Lactosevrij

Bekijk