Broodsushi met OudenDijk Light Jong

-
4 personen
+

Ingrediënten

brood 3 sneetjes
OudenDijk Light Jong 1 sneetje
rucola
kerstomaten 3
komkommer 1
peper en zout
geraspte wortel 1
zure augurkjes 3
bieslook
mayonaise 1 eetlepel
yoghurt 1 eetlepel
mosterd 1 theelepel
peper en zout

Bereiding

Klinkt “sushi” voor jou als Japans voor “ingewikkeld”? Dit recept bewijst dat lekkere dingen helemaal niet moeilijk hoeven te zijn. Begin alvast met het simpele sausje. Meng gewoon de ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.

  1. Snijd de korsten van het brood. Rol de boterhammen plat met een deegrol en snijd de OudenDijk Light Jong kaas – op de breedte van de boterhammen – in reepjes van 5 mm.
  2. Nu de vulling nog. Rasp de wortel en.... Snijden maar! In dunne schijfjes (kerstomaatjes, augurkjes) en fijne repen (komkommer).
  3. Bestrijk de boterhammen met je saus en beleg de sushi-basis met de mediterraanse of Hollandse beleg-variant. Rol de boterhammen strak op met een bamboematje of plasticfolie.
  4. Wikkel in plasticfolie. Laat rusten in de koelkast. Verwijder de folie vlak voor je de broodsushi serveert.
  5. Snijd de boterham-rol in vier stukjes. En smullen maar!

Ander recept uitproberen

1

Keitof kaasbordje met OudenDijk Oud, vijgenbrood, mirabellenconfituur en verse munt  

Bekijk
2

Makkelijke Rock’n Rolletjes met OudenDijk Light Belegen en appel 

Bekijk
3

Hippe dip van OudenDijk Oud en tomaat

Bekijk
4

Chique champignons met (zongedroogde) tomaatjes en OudenDijk Mosterd Hapje 

Bekijk
5

Groenten & pasta alla carbonara met OudenDijk Light Belegen

Bekijk
6

Kaassalade met OudenDijk Light Jong & Belegen

Bekijk