Cheesy aardappel-biersoep met OudenDijk Lactosevrij

-
4 personen
+

Ingrediënten

Olijfolie 1 eetlepel
Ui 1
Middelgrote aardappelen 4
OudenDijk Lactosevrij 70 g
Blond bier 70 ml
Groentebouillon 1 l
Look 1 teentje
Mosterd 1 theelepel
Peper en zout
Provençaalse kruiden

Voor de garnering

Kaas (gesnipperd) 1 plakje
Preischeuten
Krokant gebakken ham

Bereiding

Er bestaat geen lekkerdere, gezondere en snellere maaltijdsoep dan deze. Een instant opkikker op koudere dagen!

  1. Schil de ui en snijd in ringen. Pers het teentje look. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine blokjes. Zij gaan meteen heerlijk blenden met de bittere smaak van het blonde bier.
  2. Stoof de ui glazig aan in de olijfolie. Kruid met peper, zout, Provençaalse kruiden en de look.
  3. Voeg de aardappelblokjes toe. Bak ze even aan. Blus met het bier en de bouillon. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Voeg de mosterd en de kaas toe. En mix!
  4. Proef en kruid indien nodig bij met peper en zout. Werk de soep af met snippers kaas en preischeuten.

Ander recept uitproberen

1

Groenten & pasta alla carbonara met OudenDijk Light Belegen

Bekijk
2

Kaassalade met OudenDijk Light Jong & Belegen

Bekijk
3

Taco met pittige kaas-chorizovulling met OudenDijk Lactosevrij

Bekijk
4

Kaaskoekjes met OudenDijk Light Belegen

Bekijk
5

Pizzawafel met OudenDijk Light Jong & Belegen

Bekijk
6

Aardappelgratintaartje met OudenDijk Lactosevrij

Bekijk