Kaaskoekjes met OudenDijk Light Belegen

-
4 personen
+

Ingrediënten

zelfrijzende bloem 100g
boter 100g
OudenDijk Light Belegen 100g
cayennepeper
zwarte peper
selderijzout
provençaalse kruiden
citroensap

Bereiding

Verwarm de oven alvast voor op 180°C (hetelucht) en haal de OudenDijk Light Belegen kaas uit de koelkast. Want zoals met de meeste, heerlijke dingen in het leven, begint ook dit verhaal met.... OudenDijk.

  1. Rasp de kaas. Meng met de bloem en de boter. Voeg de kruiden toe. En kneden maar! Op een recordtijd meng je alles goed door elkaar.
  2. Rol het kaasmengsel op tot een worstje. Wikkel in plasticfolie en laat het opstijven in de koelkast of de diepvries.
  3. Snijd plakjes van 3 mm van de worst. Leg deze plakjes - met voldoende afstand - van elkaar op een bakplaat met bakpapier.
  4. Baking time! Stop de kaaskoekjes 15 minuten in de oven, tot ze lekker goudbruin zijn. Laat ze afkoelen en krokant worden op een rooster.

Ander recept uitproberen

1

Groenten & pasta alla carbonara met OudenDijk Light Belegen

Bekijk
2

Kaassalade met OudenDijk Light Jong & Belegen

Bekijk
3

Taco met pittige kaas-chorizovulling met OudenDijk Lactosevrij

Bekijk
4

Pizzawafel met OudenDijk Light Jong & Belegen

Bekijk
5

Aardappelgratintaartje met OudenDijk Lactosevrij

Bekijk
6

Gemarineerde kaas met OudenDijk Lactosevrij

Bekijk