Taco met pittige kaas-chorizovulling met OudenDijk Lactosevrij

-
4 personen
+

Ingrediënten

tacoschuitjes of hoorntjes 8
eetlepel olie 1
ui 1
chorizo 100g
rode puntpaprika 1
tomaten 3
bonen 100g
lente-uitjes 2
geraspte OudenDijk Lactosevrij 125g
jalapeñopeper 1/2
oregano 1 theelepel
peper en zout

Voor de garnering

avocado 1
sap van 1/2 limoen
rode ui 1/2
jalapeñopeper 1/2
een handvol verse koriander
zout

Bereiding

Tover de zon op je bord met deze Mexicaanse taco! Verwarm de oven alvast voor op 180°C en voel de temperaturen stijgen.

  1. Snipper de ui fijn. Snijd in blokjes (tomaten, paprika en chorizo) en fijne repen (lente-uitjes).
  2. Verwarm de olie in een pan. Stoof de ui. Voeg de paprika en chorizo toe. Kruid met peper, zout en oregano. Doe de tomaatblokjes in de pan en verwarm tot het vocht verdampt is. Voeg nu de bonen en de lente-uitjes toe. Schep dit mengsel in de tacoschuitjes. En bestrooi rijkelijk met OudenDijk Lactosevrij kaas.
  3. Zet je taco ́s 6 tot 8 minuten onder de grill tot de OudenDijk Lactosevrij kaas gesmolten is. Maak intussen de guacamole.
  4. Schil de avocado. Snijd in stukken en plet grof met een vork. Snipper de ui. Snijd de koriander en hak het pepertje millimeterfijn. Mengen maar! Breng op smaak met limoensap en zout.

Ander recept uitproberen

1

Groenten & pasta alla carbonara met OudenDijk Light Belegen

Bekijk
2

Kaassalade met OudenDijk Light Jong & Belegen

Bekijk
3

Kaaskoekjes met OudenDijk Light Belegen

Bekijk
4

Pizzawafel met OudenDijk Light Jong & Belegen

Bekijk
5

Aardappelgratintaartje met OudenDijk Lactosevrij

Bekijk
6

Gemarineerde kaas met OudenDijk Lactosevrij

Bekijk