Betekent een lactose-intolerantie nooit meer kaas?

Zo´n 5% van de Vlamingen kampt met lactose-intoleratie. Knap vervelend natuurlijk als het kleinste beetje melk, yoghurt of plakje kaas al tot hevige maag- en darmklachten leidt. Maar wat is lactose-intolerantie precies? En betekent dit echt dat je nooit nog van een kaasplankje kan genieten? Natuurlijk niet.

TIJDELIJK OF AANGEBOREN

Er zijn twee soorten lactose-intolerantie. Sommige mensen zijn al allergisch van bij hun geboorte. Anderen ontwikkelen – vaak na een infectie – tijdelijk een lactose-allergie. Hoe dan ook gooit zo´n lactose-intolerantie je eetpatroon danig in de war. Gelukkig zijn er vandaag al heel wat lactosevrije dieetartikelen op de markt: brood, taartjes, delicatessen, bakmixen… En ook OudenDijk ontwikkelde een speciale OudenDijk Lactosevrije kaas. Dezelfde typische OudenDijk-smaak, maar zonder een spoor van lactose.

NOOIT MEER KAAS?

Nooit nog een blokje kaas bij de wijn of op je pizza: het klinkt als de nachtmerrie van elke cheese lover. Maar zo ver hoeft het nooit te komen. De meeste mensen die kampen met een lactose-intolerantie kunnen zelfs gewone OudenDijk blijven eten. Oudere kazen bevatten immers slechts “spoortjes” lactose. Bij het proces van het kaas-maken verdwijnt het grootste gedeelte lactose immers al uit de kaas. En hoe langer de kaas rijpt, des te lager het lactosegehalte. Voor de cheese lovers die zelfs de OudenDijk Oud niet goed verdragen, brachten we OudenDijk Lactosevrij op de markt. Omdat iedereen het recht heeft om guilty free te genieten van een heerlijk plakje kaas.

Andere blogberichten

1

Kaas, de king van de brooddoos!

Bekijk
2

Zuivel in de Schijf van Vijf

Bekijk
3

Wat geeft OudenDijk Graskaas Primeur haar unieke smaak?

Bekijk
4

Onderzoek bewijst: wijn smaakt beter met kaas!

Bekijk
5

Blije koeien, blije boeren, blije aarde!

Bekijk
6

Een plakje geluk!

Bekijk