Onderzoek bewijst: wijn smaakt beter met kaas!

Wie wijn zegt, zegt kaas. We houden met zijn allen enorm van die combinatie. Maar smaakt wijn écht beter met een pblokje kaas erbij? Wetenschappers van de Journal of Food Science onderzochten het. En de resultaten zijn overtuigend: wijn en kaas is inderdaad “a match made in heaven”.

Bij droge witte wijn proefden de deelnemers minder citroen-aroma wanneer ze de wijn combineerden met kaas. Daardoor proefden ze de andere smaken veel intenser en kreeg de wijn een smaakvollere, fruitigere smaak.

De rode wijnen werden dan weer als minder straf en zuur ervaren. Bovendien hadden de deelnemers minder last van een vervelende, droge mond.

De combinatie van wijn en kaas leidt tot tongstrelende smaaksensaties. En dat is met dit onderzoek nu ook wetenschappelijk bewezen.

Andere blogberichten

1

Kaas, de king van de brooddoos!

Bekijk
2

Zuivel in de Schijf van Vijf

Bekijk
3

Wat geeft OudenDijk Graskaas Primeur haar unieke smaak?

Bekijk
4

Betekent een lactose-intolerantie nooit meer kaas?

Bekijk
5

Blije koeien, blije boeren, blije aarde!

Bekijk
6

Een plakje geluk!

Bekijk