Groenten & pasta alla carbonara met OudenDijk Light Belegen

-
4 personen
+

Ingrediënten

Oudendijk Light Belegen (geraspt) 250g
spekblokjes 250g
olijfolie 2 eetlepels
linguine 300g
courgette 2
dikke wortelen 4
knolselder 2 stuks
uien 2
teentjes look 2
eieren 8

Voor de garnering

bieslook
extra geraspte kaas

Bereiding

Ben je een echte pasta lover? Probeer dan deze gezonde variant uit. Wedden dat je valt voor zijn zoute “bite”?

  1. Breng water met zout aan de kook voor de pasta. Snipper de ui. Pers een teentje look. Doe de olie in een pan. Bak de ui aan. Voeg de look toe. En bak de spekblokjes knapperig.
  2. Was de courgette, wortelen en selder. Snijd alle groenten in slierten. Bak ze mee in de pan met de spekblokjes.
  3. Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking. Giet de pasta af en vang 2 dl kookvocht op. Meng dit onder de groenten.
  4. Schep de pasta bij de groenten in de pan. Klop 8 eieren los met de OudenDijk Light Belegen geraspte kaas. Meng dit onder de pasta. Kruid met peper en zout.

Ander recept uitproberen

1

Kaassalade met OudenDijk Light Jong & Belegen

Bekijk
2

Taco met pittige kaas-chorizovulling met OudenDijk Lactosevrij

Bekijk
3

Kaaskoekjes met OudenDijk Light Belegen

Bekijk
4

Pizzawafel met OudenDijk Light Jong & Belegen

Bekijk
5

Aardappelgratintaartje met OudenDijk Lactosevrij

Bekijk
6

Gemarineerde kaas met OudenDijk Lactosevrij

Bekijk