OudenDijk Cono Kaasmakerij CO2 neutraal Innovatief
OudenDijk Cono Kaasmakerij CO2 neutraal Innovatief
Vooruitstrevend én traditioneel zijn niet te rijmen...

Wél te proeven

De kazen van OudenDijk zijn eigenzinnig. Dat komt door het unieke recept van ambacht, een snuifje vooruitstrevendheid, een flinke dosis zorg voor onze koeien én als laatste ingrediënt liefde voor moeder natuur. En dat proef je. We nemen je graag mee in de weidewereld van Oudendijk…

Ontdek OudenDijk
Onze kaas

Tradities opnieuw heruitgevonden

Onze koeien slapen op waterbedden

Dat klinkt misschien raar, maar we geven onze koeien de allerbeste zorg zodat jij de allerbeste kaas voorgeschoteld krijgt. Kijk, dat is een kwestie van smaak. Daarnaast kun je onze koeien minstens 185 dagen per jaar tien uur op een dag in de wei zien grazen. Dat geeft hun weidemelk een rijke, volle smaak. Goede deal toch?

Ambacht dat al 100 kaasjes uitblaast

Onze Noord–Hollandse kaasmeesters verfijnen al meer dan 100 jaar hun kaasrecept. Daarom combineren ze traditie mét de meest duurzame en moderne technieken. Zo stremmen en roeren ze de wrongel van weidemelk nog steeds met de hand en laten ze de kazen ruime tijd rijpen. Vervolgens worden ze vakkundig getest door onze kaasmeesters, stuk voor stuk. Daar kan geen machine tegenop.

Eerlijk is toch heerlijk

We zijn ontzettend trots dat we als eerste Nederlandse kaasmakerij volledig CO2-neutraal zijn. Ook zorgen we voor een maximale kringloop én hergebruik van energie, warmte en afvalstromen. Zo belandt er op jouw boterham een klimaatneutrale kaas. En eerlijk, dat smaakt toch écht wel heerlijk.

Groenste kaasmakerij van Nederland

Hoe onze kazen hun prachtige gouden kleur verkrijgen? Wel, dankzij ons groen productieproces natuurlijk! Doorheen ons volledige productieproces streven we naar duurzaamheid van de weide tot de rijpingskasten. We zetten 100% in op groene weides, groene koeien én groene boeren. Dat maakt ons de onbetwiste ‘groenste kaasmakerij van Nederland.’ En zelfs onze koeien zijn daar fier op.

Ons doel

Één kaas voor iedereen

Van nature lactosevrij

Wist je dat al onze kazen van nature lactosevrij zijn! Dat maakt het enorm eenvoudig om één kaas voor iedereen te kopen.

Beschermd streekproduct

De unieke OudenDijk kazen met hun verassende romige smaak worden erkend als beschermd Noord-Hollandse streekproduct.

Onze aanraders

(H)eerlijk op elk moment

Onze kazen
Lactose vrije OudenDijk Kaas

OudenDijk Lactose vrije kaas

Oudendijk graskaas

Stuk OudenDijk Kaas jong 2 sneedjes

Oudendijk jong

Lactose vrije OudenDijk Kaas

Lactose vrije kaas

De kaasmakers van OudenDijk willen graag iedereen laten meegenieten van hun OudenDijk kaas. Daarom hebben ze een smaakvol en smeuïg lactosevrij recept bedacht zodat echt iedereen zorgeloos van kaas kan genieten! Deze kaas is volledig lactosevrij, maar rijk aan calcium. Een boterham met OudenDijk Lactosevrij is een gezonde lekkernij die van ontbijt, middagmaal of tussendoortje een echt feestmaal maakt. Lactose intolerantie hoeft niet langer in de weg te staan van puur kaasgenot.

Graskaas

Onze bijzondere Graskaas Primeur is de lekkerste kaas die Moeder Natuur ons geeft. Na een lange winter in de stal mogen onze koeien weer buiten in de wei grazen. Het sappige lentegras maakt hun melkvet uiterst zacht, wat zorgt voor die unieke Graskaas-smaaksensatie! Deze exclusieve kaas is slechts tijdelijk verkrijgbaar.

Stuk OudenDijk Kaas jong 2 sneedjes

Jong

Laat je verleiden door de mooie, lichtgouden kaaskorst en frisse smaak van de jongste telg in ons assortiment. Deze smeuïge kaas heeft vijf tot zes weken gerijpt op houten planken en geeft meteen dat extraatje aan je boterham of je aperitiefje.

Klantenservice

Veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht? Contacteer ons en we doen ons best om jou zo snel mogelijk te helpen!

Contacteer ons

De meeste mensen die kampen met een lactose-intolerantie kunnen zelfs gewone OudenDijk blijven eten. Oudere kazen bevatten immers slechts “spoortjes” lactose. Bij het proces van het kaas-maken verdwijnt het grootste gedeelte lactose immers al uit de kaas. En hoe langer de kaas rijpt, des te lager het lactosegehalte. Voor de cheese lovers die zelfs de OudenDijk Oud niet goed verdragen, brachten we OudenDijk Lactosevrij op de markt. Omdat iedereen het recht heeft om guilty free te genieten van een heerlijk plakje kaas.

OudenDijk wordt tot op vandaag nog op een artisanale manier gemaakt waarbij ook de wrongel nog manueel wordt gedraaid. De unieke smaak van de OudenDijk kazen komt ook door de goede zorg voor de natuur en onze koeien. Ze grazen namelijk zo veel mogelijk buiten en dat proef je. Het zijn immers precies de Noord-Hollandse grassoorten die het melkvet zachter en zoeter maken dan andere melk in Nederland.

Van die allerbeste melk hebben we maar liefst 100 liter nodig voor elke OudenDijk-kaasbol die wij maken. En het overheerlijke aroma van OudenDijk is het resultaat van een eeuwenoude traditie. Onze kazen krijgen nog de tijd om – volledig volgens de oude ambachtelijke regels – te rijpen op houten planken. Sommige kazen rijpen zelfs tot 36 maanden.

OudenDijk kan je makkelijk vinden bij jouw lokale kaashandel ! Vraag er zeker eens naar bij je volgende bezoek.

Daarnaast is OudenDijk ook beschibaar bij elk Delhaize winkelpunt bij jou in de buurt of online. Als exclusieve verdeler van OudenDijk biedt Delhaize een breed gamma van producten aan, van lekkere sneetjes tot smeuïge blokken.